Trade Media
     

Ada Pradhaman

 
 
Dit is één van de andere payasams (nagerechten). De ada verwijst naar de stukken rijstbeslag en de pradhaman is de zoete kokosmelk waarin zij zijn gestel.

Het woord pradhaman betekent “de eerste”. Het is dus goed mogelijk dat de Ada Pradhaman zo wordt genoemd omdat deze het absolute neusje van de zalm is onder de payasams. Vandaag de dag bevat zelfbereide pizza meestal geen zelfgemaakte pizzabodem. Dit geldt ook voor de pradhaman: wanneer deze zelf wordt gemaakt, wordt de ada vaak gekocht. Nochtans is eigenbereidde ada heel zacht en loont het de moeite om het zelf te proberen.

Ingrediënten :
  • Ongekookte rijst – 1 kopje  
  • Suiker – 1 kopje
  • Kokosnoten - 2
  • Palm- of rietsuiker -  ½ kg
Voor de garnering :
  • Cashew noten  - ¼ kopje
  • Rozijnen - ¼ kopje
  • Kardemom - 6
  • Ghee voor  het frituren
Bereidingsmethode  :
Het beslag voor de Ada maken

De rijst een uurtje laten weken, dan laten uitlekken en twee uur in een doek laten drogen.Nadien tot fijn poeder vermalen en door een fijne zeef halen.

Voeg nu twee theelepels gesmolten ghee, 2 theelepels suiker en lauw water toe om de consistentie van het chapathibeslag of koekjesbeslag te krijgen.

De Ada maken
Neem de weegbreebladeren en snijdt ze grofweg in 6 vierkanten. Hou ze een paar seconden boven het vuur om ze soepel te maken.

Kook voldoende water in een grote, brede pan. Neem afgemeten porties van het beslag en bestrijk de achterkant van de weegbreebladeren ermee. Doe ze vervolgens onmiddellijk in het kokende water.

Doe dit tot het beslag helemaal op is. De Adas zullen boven komen drijven zodra ze gaar zijn.

Als alternatief kunt u ze per 3 of 4 tegelijk stomen in een stoompan. Haal ze eruit, laat ze uitlekken en schraap de adas uit de stoomkoker en was ze in voldoende water. Ververs het water drie tot vier maal om de kleverigheid te verwijderen. Hak fijn.

De Ada Pradhaman bereiden 
Rasp de kokosnoot en hou ¼ kopje van de eerste melk, 1 ½  kopje van de tweede melk en twee kopjes van de derde melk klaar.

Verhit een pan, doe er ¼ kopje ghee in en bak de gekookte ada tot ze gaar zijn. Voeg dan het derde kopje melk, de palmsuiker en de kristalsuiker toe en laat gedurende 10 minuten op een matig vuur koken.

Voeg de tweede melk toe en laat 5 minuten koken. Voeg de eerste melk toe en haal onmiddellijk van het vuur terwijl u goed roert. Voeg één theelepel kardemompoeder toe en meng goed. Voeg gebakken cashew noten en rozijnen toe.

Als u een hobbykok bent, vraagt u zich hoogstwaarschijnlijk af wat deze eerste melk, tweede melk en derde melk te betekenen heeft. Het is eigenlijk erg eenvoudig. De eerste melk is het melkextract dat u uit de kokosnoot filtert wanneer u deze de eerste keer in de blender met water mixt. Gebruik de eerste keer niet teveel water. Mix vervolgens de kokosnoot waaruit de eerste melk werd onttrokken opnieuw in de blender met meer water om de tweede melk te krijgen. Zet dit opzij en gebruik hetzelfde procédé om de derde melk te onttrekken.

Recept van Mevrouw Lyla Venu Kumar
Tel: +919895534383
E--mail: devoo_07@yahoo.co.in


 
 
 
Photos
Photos
information
Souvenirs
 
     
Department of Tourism, Government of Kerala,
Park View, Thiruvananthapuram, Kerala, India - 695 033
Phone: +91-471-2321132 Fax: +91-471-2322279.

Tourist Information toll free No:1-800-425-4747
Tourist Alert Service No:9846300100
Email: info@keralatourism.org

All rights reserved © Kerala Tourism 1998. Copyright Terms of Use
Designed by Stark Communications, Hari & Das Design.
Developed & Maintained by Invis Multimedia